Recollides de residus

Des d’aquesta secció es coordina tota la planificació, organització i gestió de les recollides de residus del municipi, prestant servei a la totalitat del Terme Municipal.

El servei compta amb uns medis materials formats per camions recollidors de càrrega trassera i superior, camions satèl·lits, camions amb caixes obertes i grua de diverses dimensions per poder oferir un servei el més optimitzat possible i al mateix temps estar dimensionats per fer front al notable increment de població que sofrim en època estival.

El servei es presta de forma continuada els 365 dies de l’any amb torns de matí i nit. Les recollides en distintes fraccions són les següents:

 • Fracció Orgànica – reste
 • Fracció Vidre
 • Fracció Paper / Cartó
 • Fracció Envasos

A banda d’aquestes recollides ordinàries el servei compta amb recollides especials com:

 • Recollides domiciliades particulars de voluminosos (cita telefònica)
 • Recollides de repàs de zones de contenidors

Consells de bones pràctiques de reciclat

 1. Separa a casa les distintes fraccions dels residus i diposita’ls als contenidors corresponents: Verd (envasos de vidre), Groc (envasos de plàstic, llaunes, briks i taps de tots els envasos), Blau (paper i cartó) i gris (matèria orgànica i reste).
 2. Consumeix productes que tinguen el «punt verd», doncs aquest símbol garanteix que l’envasador posa al mercat un producte que ha pagat per que aquest envàs es recicle després de la seua vida útil.
 3. Diposita les piles en els contenidors específics situats en establiments comercials i edificis públics o bé a l’ecoparc.
 4. Utilitza el teu punt SIGRE (de la teua farmàcia) on has de portar aquells medicaments caducats o que no necessites, i recorda que sempre amb els seus envasos i prospectes.
 5. Diposita a l’ecoparc tots aquells residus que no compten amb contenidors específics com olis de cuina, bateries, electrodomèstics, mobles, radiografies, etc.
 6. Utilitza envasos de tamany familiar, que generen menys residus per unitat de producte.
 7. Redueix el consum d’energia. Apaga la televisió quan no estigues veient-la.
 8. Utilitza els folis per les dos cares.
 9. Compra productes elaborats amb materials reciclats.
 10. Reutilitza les bosses de plàstic.

Comentarios cerrados.